18 temmuz 2013 - persembe

Bugün gözlerimizi Bozburun'da açtik. Sabah, dün gece yemek yediğimiz restaurantta İngiliz kahvaltisi ettik. İki dilim ekmeğin üzerine kırılan iki yumurtanın yanında sosis ve bacon parçalarıyla beraber mantar tava ve kuru fasulyeden oluşan kahvaltı o kadar doyurucuydu ki öğle yemeğini atladık...
Beklediğimiz klimacının gelişi saat 14:00'ü bulunca biz de bu günün devamını burada geçirmeye karar verdik. Neyse ki klimanın hava yapma problemi çözüldü. Şimdi sıradaki yapılacaklar var: Pasarella sorunu ve su deposunun altındaki göllenme...Umarım sorunsuz günler yakındır. 
Klimacıdan sonra pansiyonların olduğu bölgede denize girdik. Bugün deniz biraz çırpıntılı olduğundan rahat yüzülmüyor.
   

Bozburun'u sanatçıların ve ünlülerin çok sevdiğini biliyordum. Bugün görülen ünlüler; eskinin jönü Tarık Tarcan ve Yalan Dünya'dan tiyatrocu Altan Erkekli...
Akşam yemeğimizi teknede yedik. Cacık, fırında beyaz peynir, wokta kabak ve dünden tavuk köftesi...Fırında beyaz peynir yapmayı Yunanlılardan öğrendim. Onların feta diye adlandırdıkları peynir bizim beyaz keçi peynirimiz. Bir kalıp peyniri 2 cm. kalınlığında kesiyoruz ve kare kare dilimliyoruz. Üzerine domates dilimleri, soğan dilimleri, biraz kekik ve zeytinyağı koyup pişirme kağıdıyla paketleyip fırına atıyoruz. Yaklaşık 15 dk. sonra mükemmel bir meze oluyor. Deneyin, tavsiye ederim. Kendi yaptığımın resmini çekmeyi atladım ama aynen buna benziyordu.


Yorumlar

Popüler Yayınlar